Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σημαντική διευκρίνηση για την κατηγορία ανακύκλωσης πλαστικών 07 και το υλικό πολυκαρμπονέιτ (PC)



Με το παρόν δελτίο τύπου θέλουμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα προϊόντα της εταιρίας Difrax και πιο συγκεκριμένα τα μπιμπερό και τα κύπελλα που δε στάζουν (non spill cups).

Τα πλαστικά υλικά έχουν κατηγοριοποιηθεί σε σχέση με την ανακυκλωσιμότητά τους σε 7 κατηγορίες, όπως εξηγείται και στην παρακάτω εικόνα. Τα πιο διαδεδομένα πλαστικά έχουν τη δική τους κατηγορία. Τα πλαστικά από πολυκαρμπονέιτ (PC), λόγω μικρής ποσότητας δεν έχουν τη δική τους κατηγορία και συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία ανακύκλωσης 7 – “άλλα πλαστικά” (“other plastics”). Συνήθως κάτω από το σήμα της ανακύκλωσης, τα πλαστικά από πολυκαρμπονέιτ έχουν την ένδειξη PC.
Όλα τα πλαστικά μέρη στα προϊόντα της Difrax από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι BPA-free. Στα μπιμπερό και τα κύπελλα η Difrax χρησιμοποιεί το υλικό Tritan™, ένα ειδικό πολυεστερικό υλικό που είναι BPA-free αλλά επίσης, όσον αφορά την  ανακυκλοσιμότητά του, κατατάσσεται στην κατηγορία ανακύκλωσης 7 – “άλλα πλαστικά” (“other plastics”). Έτσι τα μπιμπερό και τα κύπελλα της Difrax έχουν στο κάτω μέρος το σήμα 07 πλαισιωμένο από το τρίγωνο της ανακύκλωσης, διότι σε αυτή την κατηγορία κατατάσσεται το πλαστικό υλικό Tritan από το οποίο είναι κατασκευασμένα, αλλά είναι  BPA-free.
Συνεπώς δεν πρέπει το καταναλωτικό κοινό να συγχέει την κατηγορία ανακύκλωσης με το υλικό προέλευσης. Παρότι όλα τα πολυκαρμπονέιτ υλικά ΠΑΝΤΑ ανήκουν στην κατηγορία ανακύκλωσης 7, το αντίστροφο δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πλαστικά υλικά όπως το ειδικό πολυεστερικό  Tritan ή το PES, τα οποία πορόλο που ανήκουν στην κατηγορία ανακύκλωσης 7, δεν είναι πολυκαρμπονέιτ, έχουν εξεταστεί σε σχέση με την ουσία Bisphenol-A και έχουν αποδειχθεί BPA-free.
Όλα τα προϊόντα της Difrax από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι BPA-free.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου